DSC03536Afgelopen donderdag ben ik bezig geweest om de ruitensproeier motor aan de gang te krijgen. Aanvankelijk dacht ik dat het een slangetje was die verstopt zat o.i.d., want mijn ruitensproeiers deden het niet meer. Aangezien de laro eerdaags weer op moet voor zijn APK keuring moeten die ruitensproeiers toch werken. Dus naar een dieren speciaalzaak geweest om een nieuw slangetje te halen. Waarom een dieren speciaalzaak? Gewoon, omdat die van die slangetjes verkopen als benodigdheden voor een aquarium.
Enfin, slangetje vervangen en nog steeds niets. Bij nader onderzoek bleek de pomp gewoon stuk te zijn. Dus, via Landro.nl een nieuwe pomp besteld.
Ik heb ook de carterfilter schoon gemaakt, omdat die nogal onder de olie zat. Ook heb ik de smoorklep wat strakker aangetrokken. En de boel schoongemaakt.
Verder ben ik nog bezig geweest om het rek voor achterop erop te zetten, zodat ik mijn reservewiel kwijt kon. Hij zit er nu voorlopig op, omdat ik de laro nog verder af moet schilderen.
Onderweg naar huis viel de combimeter uit. Dit is de meter die aangeeft hoeveel diesel je nog in je tank hebt, de koelvloeistof temperatuur en de temperatuur van de olie. Ook dit is natuurlijk cruciaal voor een APK keuring. Shit dus, wat kon dit nu weer zijn. Wat me ook opviel is dat de laro ook veel meer zwarte rook produceerde, maar hij remde wel een stuk beter. Toch moet ik dat een keer heel goed nakijken. Thuis gekomen ben ik alle zekeringen afgegaan, maar niet een bleek er stuk te zijn. Wat kon het dan weer zijn dat die combimeter het niet meer deed?
Gisteren nog even snel mijn dashbord opengeschroeft en jawel daar was een draadje los. Zou dat het dan zijn?

DSC03538Vandaag was mij nieuwe ruitensproeier motor binnen gekomen. De oude eruitgehaald en vervangen voor de nieuwe. Aangezien het een ander model was moest ik twee nieuwe gaatjes boren, maar hij zit nu keurig op zijn plaats. En hij doet het weer als de beste.
Ook het dashbord weer uit elkaar genomen en het losse draadje weer netjes vastgemaakt. Was wel even wat priegel werk. Na een kleine test deed alles het weer. Pffff, wat een opluchting.
Verder de smoorklep wat terug gedraaid. Nu hoop ik maar dat hij wat minder gaat roken. Ik ben nu dan ook van plan om er een vacuumpompje tussen te gaan zetten, die de rembekrachtiger aanstuurt, dan kan die smoorklep er tussen uit.
Verder ben ik nog even bezig geweest met wat verf afkrabben. Al met al weer een lekker daggie bezig geweest. Gelukkig was het weer er ook naar dit keer.